Mikrobiyolojik Gıda Analizleri
Alanya Çevre Laboratuvarı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı olarak tüm gıdalarda ve gıda ile temas eden yüzeylerden alınan swablarda mikrobiyolojik analizler yapmaktadır.
Sıra No | Analiz Adı | Metodun Kapsadığı Ürün/Ürün Grubu | Orijinal Metot Kaynağı / Kaynakları | Kullanılan Teknik | Analiz Türü (Kalitatif/Kantitatif) |
---|---|---|---|---|---|
1 | Salmonella Analizi | Tüm Gıdalar | TS EN ISO 6579 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
2 | Rope sporu Analizi | Unlu mamuller | TSE 3522 Nisan 1992 Ekmek Mayası | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
3 | Rope (Sinme) Sporu Analizi | Ekmek mayası, Unlu Mamuller | TSE 3522 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
4 | Aerobik Koloni Sayımı Analizi (Dökme Plak Yöntemi) | Tüm Gıdalar | ISO 4833-1 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
5 | Aerobik Koloni Sayımı Analizi (Yayma Plak Yöntemi) | Tüm Gıdalar | ISO 4833-2 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
6 | E.coli Analizi (Katı Besiyerinde) | Tüm Gıdalar | ISO 16649-2 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
7 | E.coli Analizi (EMS Yöntemiyle) | Tüm Gıdalar | ISO/TS 16649-3 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
8 | Maya Küf Analizi (Su aktivitesi %95’ten yüksek) | Tüm Gıdalar | ISO 21527-1 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
9 | Maya Küf Analizi (Su aktivitesi %95’eşit veya az) | Tüm Gıdalar | ISO 21527-2 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
10 | Bacillus cereus Analizi | Tüm Gıdalar | ISO 7932 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
11 | Clostridium perfringens Analizi | Tüm Gıdalar | TS EN ISO 7937 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
12 | Enterobacteriaceae Analizi | Tüm Gıdalar | ISO 21528-2 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
13 | Listeria spp. ve Listeria monocytogenes Analizi | Tüm Gıdalar | TS EN ISO 11290-1/ AMD 1 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
14 | V.parahaemolyticus-V.chalerae Analizi | Tüm Gıdalar | ISO/TS 21872-1 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
15 | Koliform Bakteri Analizi (Katı Besiyerinde) | Tüm Gıdalar | TS ISO 4832 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
16 | Koagulaz pozitif stafilokok Analizi | Tüm Gıdalar | TS 6582-1 EN ISO 6888-1 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
17 | E.coli Araması ve Sayımı | Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler | ISO 16649-3, ISO 18593 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
18 | Koliform Bakteri Araması ve Sayımı | Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler | TS ISO 4832, ISO 18593 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
19 | Toplam Aerobik Bakteri Araması ve Sayımı | Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler | ISO 4833-1, ISO 18593 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
20 | Salmonella spp. Araması | Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler | TS EN ISO 6579-1, ISO 18593 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
21 | Staphylococcus aureus Araması ve Sayımı | Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler | TS 6582-3 EN ISO 6888-3, ISO 18593 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |
22 | Bacillus cereus Araması ve Sayımı | Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler | ISO 7932, ISO 18593 | Mikrobiyolojik | Kantitatif |