Mikrobiyolojik Gıda Analizleri

Alanya Çevre Laboratuvarı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı olarak tüm gıdalarda ve gıda ile temas eden yüzeylerden alınan swablarda mikrobiyolojik analizler yapmaktadır.

Onaylı faaliyet listemize ulaşmak için tıklayınız.

Sıra NoAnaliz AdıMetodun Kapsadığı Ürün/Ürün GrubuOrijinal Metot Kaynağı / KaynaklarıKullanılan TeknikAnaliz Türü (Kalitatif/Kantitatif)
1
Salmonella Analizi
Tüm Gıdalar
TS EN ISO 6579
Mikrobiyolojik
Kantitatif
2
Rope sporu Analizi
Unlu mamuller
TSE 3522 Nisan 1992 Ekmek Mayası
Mikrobiyolojik
Kantitatif
3
Rope (Sinme) Sporu Analizi
Ekmek mayası, Unlu Mamuller
TSE 3522
Mikrobiyolojik
Kantitatif
4
Aerobik Koloni Sayımı Analizi (Dökme Plak Yöntemi)
Tüm Gıdalar
ISO 4833-1
Mikrobiyolojik
Kantitatif
5
Aerobik Koloni Sayımı Analizi (Yayma Plak Yöntemi)
Tüm Gıdalar
ISO 4833-2
Mikrobiyolojik
Kantitatif
6
E.coli Analizi (Katı Besiyerinde)
Tüm Gıdalar
ISO 16649-2
Mikrobiyolojik
Kantitatif
7
E.coli Analizi (EMS Yöntemiyle)
Tüm Gıdalar
ISO/TS 16649-3
Mikrobiyolojik
Kantitatif
8
Maya Küf Analizi (Su aktivitesi %95’ten yüksek)
Tüm Gıdalar
ISO 21527-1
Mikrobiyolojik
Kantitatif
9
Maya Küf Analizi (Su aktivitesi %95’eşit veya az)
Tüm Gıdalar
ISO 21527-2
Mikrobiyolojik
Kantitatif
10
Bacillus cereus Analizi
Tüm Gıdalar
ISO 7932
Mikrobiyolojik
Kantitatif
11
Clostridium perfringens Analizi
Tüm Gıdalar
TS EN ISO 7937
Mikrobiyolojik
Kantitatif
12
Enterobacteriaceae Analizi
Tüm Gıdalar
ISO 21528-2
Mikrobiyolojik
Kantitatif
13
Listeria spp. ve Listeria monocytogenes Analizi
Tüm Gıdalar
TS EN ISO 11290-1/ AMD 1
Mikrobiyolojik
Kantitatif
14
V.parahaemolyticus-V.chalerae Analizi
Tüm Gıdalar
ISO/TS 21872-1
Mikrobiyolojik
Kantitatif
15
Koliform Bakteri Analizi (Katı Besiyerinde)
Tüm Gıdalar
TS ISO 4832
Mikrobiyolojik
Kantitatif
16
Koagulaz pozitif stafilokok Analizi
Tüm Gıdalar
TS 6582-1 EN ISO 6888-1
Mikrobiyolojik
Kantitatif
17
E.coli Araması ve Sayımı
Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler
ISO 16649-3, ISO 18593
Mikrobiyolojik
Kantitatif
18
Koliform Bakteri Araması ve Sayımı
Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler
TS ISO 4832, ISO 18593
Mikrobiyolojik
Kantitatif
19
Toplam Aerobik Bakteri Araması ve Sayımı
Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler
ISO 4833-1, ISO 18593
Mikrobiyolojik
Kantitatif
20
Salmonella spp. Araması
Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler
TS EN ISO 6579-1, ISO 18593
Mikrobiyolojik
Kantitatif
21
Staphylococcus aureus Araması ve Sayımı
Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler
TS 6582-3 EN ISO 6888-3, ISO 18593
Mikrobiyolojik
Kantitatif
22
Bacillus cereus Araması ve Sayımı
Gıda İşletmelerinden Alınan Çevresel Numuneler
ISO 7932, ISO 18593
Mikrobiyolojik
Kantitatif