Mikrobiyolojik Gıda Analizleri
Alanya Çevre Laboratuvarı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Özel Kontrol Gıda Laboratuvarı olarak tüm gıdalarda mikrobiyolojik analizler yapılmaktadır.
SWAB Analizi
- Akreditasyon Kapsamında personel el, ekipman ve yüzeyler vb. birçok farklı alanlardan swab örnekleri alarak mikrobiyolojik analizler yapılmaktadır.
Parametreler |
Ulusal/Uluslararası Metot |
---|---|
Salmonella spp. Aranması
|
TS EN ISO 6579
|
Rope Sporu Analizi |
TSE 3522 |
Rope (Sünme) Sporu Analizi |
TSE 3522 |
Aerobik Koloni Sayımı Analizi (Dökme Plak Yöntemi) |
ISO 4833 - 1 |
Küf ve Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği
|
ISO 21527-1
ISO 21527-2 |
Aerobik Koloni Sayımı Yayma Plak Yöntemi |
ISO 4833-2 |
Aerobik Koloni Sayımı Dökme Plak Tekniği
|
ISO 4833-1 |
Listeria monocytogenes ve Listeria spp. Aranması
|
ISO 11290-1
|
Çevre & Yüzey Örnekleri |
|
---|---|
Escherichia coli Sayımı
|
ISO 18593
|